5 лесни техники за Щастие всеки ден ❤️
👉🏻
Можете да ги изпълнявате всяка сутрин и много скоро след това ще откриете, че повишавате нивото на работоспособността си и постигате много повече успехи в начинанията си. 🍀
💚 Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания
Дишането е това, което ни поддържа живи. Освен това в дишането е скрита и много по-голяма сила, която ни позволява да овладеем вътрешните си сили. Затова опитайте да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Трябва да почувствате как стреса и напрежението изчезват.
💚 Поискайте си прошка за грешките, които сте допуснали предишния ден
Едва ли има човек, който смята себе си за безгрешен. Прошката помага да се справим с всичко това. Благодарение на нея ние се освобождаваме от причините за нашето страдание. Вгледайте се вътре в себе си, намерете сенките, осъзнайте тяхната преходна природа и ги премахнете от живота си.
💚 Изразявайте благодарност
Всеки нов ден трябва да сме благодарни за това, че сме живи. Винаги съществува нещо за което да сме благодарни, просто трябва да погледнем около нас и вътре в нас.
Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това, което имаме.
Сменете призмата и мислете само за това, което ви радва, което ви доставя удоволствие – мислете за прекрасните отношения, които сте създали.
Ако все пак изпитвате трудност да намерите нещо, за което да сте благодарни, се върнете към основните неща. Кажете си: „Благодарен съм на глътката въздух, която ми дава живот“. Кажете го и го почувствайте. Няма значение как изразявате благодарност, стига намеренията ви да са съзнателни.
💚 Усмихвайте се дори без причина
Усмивката е едно от най-добрите неща, които можем да направим рано сутрин. Няма как да се чувстваме ядосани, когато се усмихваме. Създайте си навик всеки ден, поглеждайки се сутрин пред огледалото, да се усмихвате в рамките на няколко минути. Това упражнение ще ви зарежда с много положителна енергия за начало на новия ден.
Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието – серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват меланхолията. Усмивките доказано намаляват стреса и кръвното налягане. Освен това повишават имунитета, което е още една причина да се усмихвате, след като се събудите.
💚Подредете мислите си и определете целите си за деня
Погледнете на мислите си сякаш те са магически заклинания, които се проектират в реалния свят.
Повечето от нас стават за работа по едно и също време. Това обикновено води до мисли, свързани със самото ставане, обличане и подготовка за тръгване. Преди да направим всичко това, трябва да си кажем на глас или да запишем на лист какво възнамеряваме да свършим през деня и какви цели си поставяме. Това може да бъде нещо конкретно като „трябва да свърша това и това, да отида там и там“ или нещо по-общо, като „да се опитам да не казвам болезнени неща на хората, с които се срещам през деня“.
В заключение ако искаме да бъдем щастливи, вършим неща, които са ни носили щастие преди или неща, които чувстваме, че ще ни направят щастливи.
Ако искаме да се измъкнем от физическа или емоционално вредна среда, правим планове как да се преместим някъде другаде. Без тази първоначална енергия за придвижване на нещата в нова посока, ситуацията няма да се промени, както ни се иска. Успех приятели! 🍀

💚 Поискайте си прошка💚 Изразявайте благодарност💚 Усмихвайте се дори без причина💚Подредете мислите си и определете целите си за деня